چهارشنبه , 14 آذر 1403

انواع پرده بکارت

انواع پرده بکارت

انواع پرده بکارت یا هایمن، در قسمت بیرونی دستگاه تناسلی زنان قرار دارد. این پرده ی خیلی نازک، ورودی دهانه واژن را می پوشاند و در مراحل جنینی ایجاد می شود. هایمن مراحل تکامل خود را تا قبل از تولد کامل می کند. بنابراین بسیاری از دختران با پرده بکارت متولد می شوند.
اما بعضی از دختران هم چون در دوره جنینی هایمن شان تشکیل نشده، بدون بکارت به دنیا می آیند. هایمن دختران انواع و شکل های مختلفی دارد که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت. همچنین شما را با روشهای تشخیص نوع پرده دختران آشنا می کنیم. جهت دسترسی سریع تر به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

دکتر صفورا فرخی پور/ جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی

انواع پرده بکارت

به گفته دکتر صفورا فرخی پور، متخصص زنان و زایمان، پرده بکارت یا هایمن دختران به شکل ها و مدل های مختلفی دیده می شود که عبارتند از:

پرده بکارت حلقوی یا بیضی

رایجترین مدل هایمن، بکارت حلقوی است که به صورت یک دایره دور دهانه واژن را گرفته و مرکز آن خالی است. ممکن است دایره بزرگ و منفذ وسط آن کوچک و یا بالعکس باشد. حتی ممکن است پرده حلقوی دختران، به شکل بیضی باشد تا حلقوی. کشیدگی این بیضی می تواند به صورت افقی یا عمودی باشد.

پرده بکارت حلقوی

 

پرده بکارت دیواره دار (سپتیت)

این مدل هم شایع است البته نه به اندازه بکارت حلقوی. این نوع پرده بکارت، در واقع همان هایمن حلقوی است که در وسط منفذش یک دیواره از جنس بافت بکارت  ایجاد شده و حفره وسط را به دو نیم تقسیم کرده است. در واقع ظاهر آن به شکل یک پرده بکارت با دو منفذ در وسط است.

پرده بکارت دیواره دار

پرده بکارت غربالی (کریبریفرم)

درصد کمی از انواع پرده بکارت، شبیه آبکش یا غربال هستند. یعنی به جای اینکه یک منفذ در وسط پرده وجود داشته باشد، هایمن تمام ورودی را پوشانده است. منافذ ریز زیادی عین سوراخهای آبکش در سرتاسر پرده هستند که کمک می کنند ترشحات واژن و خون قاعدگی از واژن مثل مدلهای قبلی هایمن، بتواند راحت خارج شود.
اگر سوراخهای پرده خیلی ریز باشند و ترشحات نتوانند به راحتی خارج شوند، دختران نیاز به کمک پزشکی دارند تا برش های کوچکی در هایمن ایجاد شود. این کار به خروج راحتتر خون کمک می کند و بکارت تان هم آسیب نمی بیند.

پرده بکارت غربالی

پرده هلالی

کسانی که پرده هلالی دارند، نیمه ی بالایی یا پایینی پرده بکارتشان را بافت هایمن و نیمه دیگر را منفذ یا حفره بکارت تشکیل می دهد. این مدل پرده بکارت چندان رایج نیست.

پرده بکارت هلالی

پرده بکارت مسدود

این نوه هایمن، کاملا ورودی واژن را پوشانده و هیچ حفره یا منفذی ندارد. بنابراین هیچ راهی برای خروج ترشحات واژینالی و پریودی نیست. برای همین به آن پرده بکارت مسدود می گویند. این نوع پرده خطرناک است. چون موقع پریودی، خون نمی تواند خارج شود و به تدریج به قسمتهای بالاتر یعنی رحم و لوله های رحمی وارد می شود.
در نتیجه دختران دچار التهاب های خطرناک لگنی، چسبندگی و نازایی می شوند. این دختران خون پریودی نمی بینند و دردهای شدید دارند. اگر چنین علائمی داشته باشید، در اتاق عمل و تحت بیهوشی، یک برش صلیبی روی بکارت ایجاد می شود تا خون خارج شود ولی بکارت تان همچنان باقی می ماند.

پرده بکارت مسدود

 

 

محل قرارگیری پرده بکارت دختر

همانطور که انواع هایمن مختلف است، محل قرارگیری آن نیز متنوع است. ممکن است هایمن شما دقیقا در ورودی واژن قرار بگیرد، در این صورت با چشم براحتی دیده می شود. همینطور ممکن است پرده بکارت در فاصله ۱ تا ۲.۵ سانتی دهانه مهبل و داخل کانال واژن باشد که نمی توان آن را بدون معاینات پزشکی دید.

جنس پرده hymen

بافت پرده بکارت بافتی است که بسیار کم خون و بدون عضله است که شباهتی با بیشتر بافتهای بدن ندارد. این غشا ممکن است نازک یا خیلی ضخیم باشد. با تکامل دختران و بالا رفتن سن شان، پرده سفت تر می شود. پس اصلا امکان ترمیم در صورت آسیب دیدگی را ندارد و تنها با عمل ترمیم پرده بکارت پرده به شکل اولیه خود برمیگردد که برای افراد عادی قابل تشخیص نیست.
بافت پرده بکارت ارتجاعی یا غیر ارتجاعی است. یعنی این نوع بکارت با اولین دخول کاملا پاره نمی شود و بعد از دخول، قسمتهای زیادی از آن باقی مانده و فقط بخشی از hymen پاره می شود. عملهای زیبایی مثل روشن سازی واژن یا تزریق ژل و چربی به واژن باعث پارگی پرده بکارت نمی شوند.

تشخیص نوع پرده دختران

هر چند پرده بکارت اغلب در محل ورودی دهانه مهبل قرار گرفته و می توان آن را دید، اما به این معنی نیست که برای تشخیص سلامت پرده بکارت یا نوع آن خودتان می توانید این کار را براحتی در منزل انجام دهید.
تشخیص نوع پرده بکارت نیاز به خوابیدن در پوزیشن خاصی روی تخت مخصوص معاینه لگن نیاز دارد. ممکن است تلاش ناشیانه شما برای دیدن هایمن تان باعث شود، ناخواسته به آن صدمه بزنید و به دردسر بیفتید. عاقلانه ترین روش این است که از یک متخصص زنان و یا ماما کمک بگیرید که تجهیزات و تخصص لازم در این زمینه را دارند.

 

علائم نداشتن بكارت

تشخیص باکره بودن از ظاهر پرده کاملا مشخص بوده و هیچ پارگی یا زخمی روی هایمن دیده نمی شود. اما علائم پاره شدن بکارت حلقوی یا انواع دیگر بکارت معمولا به صورت ضایعاتی که روی پرده ایجاد شده و پارگی های لبه هایمن دیده می شود. یکی از ساده ترین راه های تشخیص پارگی پرده بکارت یا سلامت آن معاینه توسط پزشک است.
بکارتی که پاره شده، آناتومی طبیعی آن به هم می خورد. با این حال نداشتن بکارت علامت رابطه جنسی قبلی نیست. پارگی در اثر نزدیکی یا عدم نزدیکی را فقط می توان با معاینات پزشکی تعیین کرد.

 

سوالات رایج دختران در مورد Hymen

در این بخش، خانم دکتر صفورا فرخی پور، متخصص و جراح زنان به سوالات رایج درباره پرده بکارت پاسخ داده اند که در زیر آمده است:

من دختر باکره با پرده بکارت ارتجاعی هستم. آیا بعد از دخول، پرده به حالت اول برمی گردد؟

خیر. چون ارتجاعی است نه به حالت اول برمی گردد و نه خودبخود ترمیم می شود. تا قبل از بلوغ و در سنین پایین اگر آسیب جدی ندیده باشد، بکارت ترمیم می شود اما بعد از بلوغ اینطور نیست.

چه نوع پرده بکارتی بعد از ازدواج لازمه بریم دکتر تا بزنه؟

پرده بکارتی که خیلی ضخیم باشد و با دخول پاره نشود را می زنیم تا دچار درد شدید مقاربتی نشوید. البته این با بیماری واژینیسموس فرق دارد.

ایا مالش باعث پارگی می شود؟

اگر خودارضایی بدون ضربه و ورود چیزی به واژن باشد، مشکلی برای هایمن ایجاد نمی کند.

از کجا بفهمم پردم چیه؟

باید معاینه لگنی بشوید. خودتان نمی توانید نوع پرده را تشخیص دهید و ممکن است به خودتان آسیب بزنید.

خجالت میکشم معاینه بشوم. از کجا بفهمم حلقوی هستم؟

باید به پزشک زنان یا ماما مراجعه کنید تا نوع hymen را تشخیص دهند. از زمان بلوغ تا آخر عمرتان به معاینات لگنی نیاز پیدا می کنید. پس خجالت نکشید.

چند درصد از زنان حلقوی هستند؟

۹۰ تا ۹۵ درصد از دختران، هایمن حلقوی دارند که شایعترین مدل هایمن است.

تشخيص سالم بودن بكارت توسط خود فرد چطوری انجام میشه؟

به تنهایی نمی توانید سلامت پرده بکارت را معاینه کنید و ممکن است حتی به آن صدمه بزنید. به یک متخصص زنان یا ماما مراجعه کنید.

پاره شدن پرده بکارت درد دارد؟

چون عصبهای موجود در این ناحیه خیلی کم هستند، درد خاصی حس نمی کنید.

امتیاز به این مطلب

User Rating: 5 ( 1 votes)

درباره‌ی دیده ها

ما در تیم تولید محتوای وب سایت دیده ها در تلاش هستیم تا بهترین، جدیدترین و مهمترین مطالب روزمره زندگی را برای شما عزیزان تهیه کنیم. با ما همراه باشید

همچنین ببینید

ماموگرافی

ماموگرافی

ماموگرافی چیست؟ ماموگرافی در واقع استفاده از پرتوهای خفیف اشعه ایکس به منظور آزمایش بافت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =